דילוג לתוכן ראשי

אודות

מרצה בכירה בחוג למדעי ההתנהגות ובחוג למנהל מערכות בריאות. מנהלת מעבדת EEG-ERP במרכז המחקר הפסיכוביול 

 

תחומי עניין

מעבדת EEG-ERP לחקר מוח והתנהגות במרכז המחקר הפסיכוביולוגי
במעבדה לחקר המוח וההתנהגות נבחנים הקשרים בין תהליכים פיזיולוגיים שונים ובפרט דפוסי פעילות מוחיים, לבין תפקודים קוגניטיביים (כגון: זיכרון, קשב וריכוז, תפקודים אקזקיוטיביים, קבלת החלטות) ורגשיים (כגון: אינטליגנציה רגשית, ויסות רגשי, תגובות לגירויים רגשיים).
תהליכים פיזיולוגיים שאנו מודדים כוללים: קצב לב, Heart rate variability (HRV), לחץ דם, רמות של הורמונים.
הפעילות המוחית נמדדת באמצעות מערכת מתקדמת של Electroencephalogram-Event Related Potentials (EEG-ERP) בעלת 128 ערוצי הקלטה (אלקטרודות). באמצעות הצמדה של אלקטרודות מרובות לקרקפת ניתן להקליט, לרשום ולנתח את הפעילות האלקטרופיזיולוגית הדינמית המתרחשת במוח החי והמגיב, וזאת בצורה בלתי-פולשנית ובטיחותית לחלוטין לנבדק. כך ניתן לבחון ולאפיין את הפעילות העצבית המתרחשת במוח בעת חשיפה לגירויים שונים, בתגובה למצבים ואתגרים שונים, בעת ביצוע מטלות קוגניטיביות וכיו"ב. השיטה מצטיינת ברזולוציה טמפורלית גבוהה ביותר המאפשרת לדגום ולנתח את התגובות המוחיות ברמה של אלפיות השניה. בשל רמת הבטיחות הגבוהה, השיטה ניתנת ליישום בקרב אוכלוסיות מגוונות הכוללות את כל טווח הגילאים החל מגיל הינקות ועד קשישים, כמו גם אוכלוסיות קליניות או בעלות רגישויות מיוחדות (למשל נשים בהריון).
מחקרים שונים במעבדה בוחנים תפקודים התנהגותיים מוחיים והורמונאליים בקרב בעלי הפרעות קשב וריכוז (ADHD), בעלי מחלות המטולוגיות כגון: תלסמיה ואנמיה חרמשית, בעלי הפרעות PTSD, בקרב נשים בהריון ועוד. 

בעבודת המעבדה משולבים סטודנטים מהחוג לפסיכולוגיה ומהחוג למדעי ההתנהגות מכל שנות הלימוד. חלק מהמחקרים הינם פרויקטים אישיים של סטודנטים בשנה ג' במסגרת סמינריון אישי מורחב ובמסגרת תוכנית המצטיינים המכללתית. חוקרי המעבדה גם מנחים מספר עבודות גמר של סטודנטים לתואר שני מהמכללה ומאוניברסיטת חיפה.